Habitud och GDQHabitud och GDQ

Group development questionnaire boostas med Habitud

GDQ eller Group development questionnaire, är en enkät avsedd att mäta de fem faser Susan Wheelan menar att alla grupper går igenom. Även om det går att diskutera om det just handlar om faser så är ett resultat tydligt: bättre resultat i enkäten har samband med bättre prestation.

Jag gillar Wheelan och hennes arbete. Jag är ett stort fan sedan länge, är certifierad i GDQ och har intervjuat henne. Jag arbetade länge utifrån Wheelans modell i teamutveckling och föreläst mycket baserat på de fem faserna. Även om jag och mitt team nu föredrar Elinor Ostroms åtta principer för samarbete, som vi anpassat till team i boken Ensam eller stark, så förstår jag verkligen varför Group development questionnaire är så populär.

“Vi använder redan Group development questionnaire”

Så när jag fick höra från en kund att ”De åtta principerna är spännande men vi använder redan Group development questionnaire” ville vi hjälpa till. Därför har vi nu skapat flera kurser på Habitud, anpassade efter resultaten på GDQ så att du lättare ska kunna förbättra dina resultat.

Fast vi stannade inte där. Det finns ju många modeller som används där ute. Varför inte stötta chefer och konsulter med forskningsbaserade övningar oavsett vilken modell de använder?

Sätt ihop en kurs i Habitud till era resultat på Group development questionnaire

Nu har vi byggt om Habitud så att du som är certifierad kan skapa egna kurser från vårt bibliotek av över hundratals övningar. Du måste inte använda de åtta principerna, du kan använda vilken modell du vill: Självledarskap, OBM, utvecklande ledarskap, Group development questionnaire, förtroendefullt samarbete, klart ledarskap, era kärnvärden, strategier eller vad ni nu har för modeller. Eller varför inte skapa en ny och egen modell? Eftersom alla övningar är grundade i forskning kommer din modell rekommendera vettiga saker.

Blir du nyfiken? Spana in vår certifiering i Habitud. Ett verktyg som du kan använda för att skapa hållbara och framgångsrika team.