Veckans höjdpunkter från vårt träningsprogram

Just nu pågår tre träningsprogram, Beslutsbyrån, Idéfabriken och Ledarverkstan. Våra program sträcker sig över tre veckor, varje dag får deltagarna ta del av en insikt från psykologin och en utmaning baserad på dagens insikt. Målet är att få våra deltagare att lägga 15 minuter om dagen på att lära sig samt att testa någon typ av psykologi. Här är några saker som hänt i Idéfabriken denna vecka.

Notera ett kreativt beteende
“Har just nu påsklov med barnen och konstaterar att de är otroliga på att hitta nya funktioner i familjens iPad, antagligen eftersom de inte har så många förutfattade meningar om hur det ‘ska’ funka och inte är rädda för att trycka överallt… ”
Mikael Huss, Science for Life Laboratory Stockholm

Läs om 10 utmärkta idéer som började som löst snack över en öl
“Tror tanken om att träffas över en kopp kaffe, servett och en given fråga är mycket bra och skulle säkert kunna sättas i system”
~ Anders Rinman, Rinman Design

Testa ett One Minute Dance Party
“Hahahaha – kändes dumt men gav energi! En power booster”
~ Feffe Kaufmann, Tatchit

Ledarskaps programmet Ledarverkstan är inne på sin tredje omgång, här är lite av vad som skett i veckan:

Kommer ledarskapet i skymundan för andra uppgifter?
“Känner definitivt igen mig. Saker som inte är akut eller leder till direkta resultat prioriteras ner. Nice att veta att så lite som 5 min varje dag kan betyda extremt mkt!”
~ Deltagare, Ledarverkstan

Notera en styrka hos en medarbetare
“En styrka som A har och som jag kom på imorse när jag var ute och joggade är att han är extremt bra på att tänka strategi på nya sätt” ~ ~ Deltagare, Ledarverkstan

Den interna omgången på Folksam av vårt program i beteendeekonomi är avklarad så nu har vi kör vi en öppen omgång igen. I veckan har det deltagarna bland annat fått lära sig om förankring:

Gissa antalet länder i Afrika – med hjälp av ett chokladhjul
“Det här har jag insett sedan länge, och använt omedvetet i prisförhandlingar med kunder. Om jag frågar hur mycket de är beredda att lägga på en film har de ofta ingen aning. Men om jag ger spannet 40000-120000 så brukar det hamna på 50. Men bra att få lite mer teori på det. Tack!”
~ Robin Danehav, Falkevik & Danehav