Tre snabba med Sophie Lokko, chefredaktör på Metro Student

Vi på Psykologifabriken tror att de flesta kan utvecklas betydligt mer än vad de gör idag. Utveckling enligt oss sker genom små konkreta beteenden man utför varje dag. Här på bloggen lyfter vi då och då upp personer vi inspireras av för att höra hur de arbetar med sin egna utveckling.

Ge oss ett exempel på något område där du känner att du verkligen utvecklats personligen – och beskriv hur du numera beter dig annorlunda än vad du gjorde tidigare!
Får tre år sedan sprang jag rakt in väggen. Jag önskar inte en utmattningsdepression till någon i hela världen, men processen efteråt vill jag inte ha ogjord. Efter att bara ha lyssnat på framgångsklang och hejarop, ignorerat kroppens behov av lugn och därför svimmat av på grund av stressen, lyssnar jag idag på mina reaktioner. Idag tar inte känslan av stress över mig, utan jag inser att den snarare är en reaktion på en situation som jag kan hantera och ändra på. Tack, gode gud, för KBT och förstående närstående.

Vad tycker du att den här förändringen hos dig själv resulterat i?
Jag är chefredaktör för Sveriges största karriärmagasin för studenter med en viktig insikt i vad hetsen om karriär kan göra med människor, och försöker blanda målmedvetenhet med realism. Jag är medveten om hur jag presterar bäst, och i vilket tempo jag levererar allra mest i. Går jag alldeles för mycket på högvarv presterar jag tillslut inte alls, då måste jag lugna ner mig. Att jag vet mina gränser och förstår mina reaktioner istället för att ignorera dem är förbannat viktigt, både i mitt yrke och i privatlivet.

Om någon av våra läsare skulle vilja utvecklas på samma sätt – vad skulle de kunna testa att göra annorlunda i sin vardag redan i morgon?
Sätt dig ner och fundera på varför du gör det du faktiskt gör, och om du skulle må bättre ifall verkligheten såg ut på ett annat vis. Visar det sig att situationen du är i nu mest äter upp dig råder jag dig till att fundera om. Tillåt dig själv att känna, även om det är läskigt och skönare att ignorera. Att be om hjälp och våga ta emot hjälp är kanske mitt bästa tips, även om det är otäckt.

Sophie Lokko är chefredaktör på Metro Student.

Ett svar till “Tre snabba med Sophie Lokko, chefredaktör på Metro Student”

  1. […] Sophies hemsida hittar du här. Här läser du tidigare magazine av Metro Student. Följ Sophie på Twitter. Fler länkar från podden: här ligger Bårarp och här hittar du Psykologifabriken. […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.