Tre snabba med entreprenören Anton Johansson

Vi på Psykologifabriken tror att de flesta kan utvecklas betydligt mer än vad de gör idag. Utveckling enligt oss sker genom små konkreta beteenden man utför varje dag. Här på bloggen lyfter vi då och då upp personer vi inspireras av för att höra hur de arbetar med sin egna utveckling.

Ge oss ett exempel på något område där du känner att du verkligen utvecklats personligen – och beskriv hur du numera beter dig annorlunda än vad du gjorde tidigare!
Jag är väldigt oberäknelig, så mina vanor och beteenden ändras hela tiden. En enkel sak jag förändrat på senare tid är dock att jag alltid börjar arbetsdagen, eller arbetsuppgiften, på papper. Förbereda en föreläsning? Skissar på papper! Blogga? Skissar på papper! Designa en ny funktion i appen? Börjar på papper! Detta har varit oerhört stimulerande och hjälper mig hålla fokus när jag går över till att producera på datorn.

Vad tycker du att den här förändringen hos dig själv resulterat i?
Ett större fokus, skaparglädje och bättre resultat. Jag tänker bättre på papper än på skärm.

Om någon av våra läsare skulle vilja utvecklas på samma sätt – vad skulle de kunna testa att göra annorlunda i sin vardag redan i morgon?
Köp ett dyrt block, gärna stort, och en fin penna. Ha det bredvid datorn, sängen, matbordet. Och starta inte datorn det första du gör på arbetsdagen, utan öppna blocket.

Anton Johansson är VD och grundare av Osom, en marknadsplats för Facebook och iPhone-generationen. Han driver även ehandelsbutiken Headler och är flitigt anlitad föreläsare.