St Eskil tvingar upp mig 05:58!

Uppenbarligen går min klocka fel. Ungdomarna på St Eskils gymnasium hade bestämt att jag skulle gå upp 06:00, jag ställde klockan på 06:00 och som du ser på bildbeviset från experimentet, så är jag uppe 05:58! Hiskeligt tidigt för ett bad. Varför ska jag bada så tidigt frågar du? Jo, för att dessa ungdomar fått ändra om i mitt veckoschema som en del av Hoas föreläsning om stress.

Tre uppdrag fick jag av International Baccalaureate (IB) klasserna i Eskilstuna: bygg en snölykta med vänner (må), simma en timme tidigt på morgonen (ti) och bjud min klass på kladdkaka (to). Faktiskt mycket trevliga uppdrag. Fast tidigt om tisdagsmorgonen började jag undra om Hoas mål verkligen var att lära mig att hantera stress bättre eller om det var att utsätta mig för så mycket stress som möjligt!

Faktiskt så blev jag väldigt lugn av att simma på morgonen, så lugn att jag tror att jag ska fortsätta med det. När lugnet infann sig kom jag åter igen på poängen med Hoas experiment: att visa på att noggranna scheman är bra – så länge man kan vara flexibel och ändra på dom. Precis som Anders Rydell och Erik Schüldt fick ändra på sina invanda rutiner med hjälp av en tärning i DN På Stan.

Vad säger ni, får jag godkänt för mitt uppdrag?

Av: Oskar Henrikson

9 svar till “St Eskil tvingar upp mig 05:58!”

 1. Hoa skriver:

  Bra jobbat Oskar! Poängsättning: 5 Fabriken skorstenar av fem möjliga! Ska nog själv utsätta mig för detta lilla experiment snart faktiskt.

 2. Gunilla Björck, lärare skriver:

  Mycket bra jobbat Oskar! Fina bilder också, speciellt den på snölyktan!
  Det är bra om vi fått Dig till att börja simma på morgonen. Det är en utmärkt aktivitet!
  Lycka till!

 3. Emil H skriver:

  Hihi. Du är ju grymt snygg på morgonen! Bara det är skäl nog till att du kliver upp i ottan.

 4. Hillevi skriver:

  Snölyktan reagerade jag inte så jätte mycket på men när du kom med kladdkaka till skolan så.. jag anade några ugglor i mossen men kom inte så långt i tanken som till Fabriken. För min del får du gärna fortsätta baka, isf ger jag dig godkänt! :)

 5. Teresa skriver:

  Hehe.. synd att jag missade snölyktebygget, jag tänkte att det nog egentligen var ett förtäckt snöbollskrig och stannade hemma under en filt.

 6. Celia skriver:

  Fantastiskt att du stod för ditt ord även 05.58 på morgonen! Det visar onekligen på karaktär…

 7. Oskar skriver:

  Tack så mycket! Min karaktär drog mig faktiskt upp ur sängen även i morse och tog mig ner till simhallen igen! Så då var det bara det där med att fortsätta baka…

 8. Jens skriver:

  De är bra jobbat :D
  // Stressad IB elev

 9. Oskar skriver:

  Tack Jens! Hoppas du fått lite tips för hur du kan leva som stressad IB elev!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.