Sommarminnen och tacksamhet

De första dagarna med Project Grandma blev det en hel del action! Det gick rätt snabbt och lätt att komma igång med enkla beteenden som att skriva ner saker som mina nära och kära gjort som jag är glad för – att min bror gjort mig intresserad av mat och tagit med mig på massor av bra restauranger eller att en kompis med särskilt bra litteraturkoll tipsat mig om så många bra böcker genom åren.

Att sedan höra av sig och säga tack för de här grejerna blev enkelt när första steget redan var gjort – och att döma av svaren jag fick var det väldigt uppskattat.

Jag började också försöka hitta på nya beteenden utöver de vi bestämt tillsammans. Eftersom jag har så mycket bilder från resor lätttillgängliga på mitt Flickr-konto kom jag på att en rätt enkel sak att göra är att påminna en vän om ett fint minne som vi delar – genom att skicka iväg en bild som ett mms. Jag skickade bilden här ovan till Niklas och påminde honom om vår konferens på Finnhamn i somras, och skickade en bild till Hoa och påminde om när vi var på NBA-kvartsfinal i New Jersey tillsammans för 5 år sedan!

Inget av detta tog mer än ett par minuter, och flera gånger tog jag upp telefonen när jag gick från kontoret, på väg in i hissen, och hade hunnit med något innan jag var ute på gatan. En bra start första dagarna alltså – men skulle det leda till att jag även tog tag i lite mer krävande saker som krävde att jag jobbade på mina relationer även på fritiden? Följ med på bloggen den kommande veckan så får ni veta svaret! :D