Sommaren i Fabriken: Spela in film och dansa på kontoret

Filmprojekt och idéarbete åt bokförlag, föreläsningssamarbete med två spännande företag, utveckling av iPhone-applikationen och lite dans på kontoret – det är något av vad Psykologifabriken sysslat med i sommar!

I juni var jag lite nervös. Jag hade precis tagit steget från att göra Psykologifabriken vid sidan av utbildningen till att göra det på heltid – och försöka överleva på det… Men så började det dyka upp roliga projekt, trådar vi slängt ut tidigare kom tillbaka, och så plötsligt var det fullt upp! Här kommer en liten update på vad vi haft för oss:

Vi har dragit igång flera kul grejer med Natur och Kultur! Vi har två filmprojekt igång, och ett med att hitta på digitala komplement till psykologiböcker.

Vi har gjort vårt första webbutbildningsprojekt, i en separat WordPress-plattform vi byggt för ändamålet. Projektet går ut på att utbilda konsulter på Manpower i vetenskapen bakom Cut-e:s verktyg för personbedömning.

Vi har inlett samarbeten kring föreläsningar med två väldigt olika men väldigt roliga företag! Vi kommer antagligen köra en provomgång här på Nya Kontoret i slutet av månaden. Hojta på john@psykologifabriken.se och du vill vara testpublik och ge feedback!

Vi har hookat upp med Psykoterapimässan – och håller redan på att koka ihop eventidéer! (Event är ju som bekant något vi är förtjusta i!)

Vi har börjat bygga på en helt ny blogg till Fabriken. Det kommer bli applicerad psykologi bland rosa tapeter och vita moln.

Vad mer? Oskar har gått och blivit Fabrikens första PTP-psykolog, Psykologtidningen har satt oss på omslaget, vi har träffat en fantastisk internetstrateg med ett stort intresse för psykologi som vi kommer koka ihop knäppa projekt med och snart drar vi igång Sorglösheten igen!

Dansen? Ja, som Psykologiska institutionen vid Uppsala universitet proklamerar i sitt dokument om studieteknik:

Vissa människor blir “revitaliserade” efter en paus på fem minuter

Vi bestämde oss för att testa femminuterspausen efter att ha slitit med en filminspelning i fem timmar. Och guess what – vi blev sjukt revitaliserade!

En helt vanlig kväll på kontoret from Psykologifabriken on Vimeo.