beteendeekonomi

Smyglansering för alla som älskar beteendeekonomi

För drygt fyra år sedan åkte jag och tre andra psykologifabrikenter till San Fransisco för att delta på konferensen Startup-onomics. Idén med konferensen var att lära entreprenörer att använda forskningsresultat från fältet beteendeekonomi i deras produktutveckling.

En av personerna bakom konferensen var forskaren och författaren Dan Ariely, en person som vi skrivit spaltmeter om här på bloggen. Där och då förstod vi nog inte vilket otroligt genomslag detta förhållningssätt skulle få. Idag finns det en uppsjö av böcker på temat (många författade av Dan själv) och jag kan nog lista minst tre företag här i Stockholm som bara jobbar med att hjälpa företag tillämpa beteendeekonomi.

Förutom att vi lärde oss otroligt mycket på konferensen så var den startskottet på vår vänskap med Dan Ariely och hans kollega Kristen Berman. Dan har bland annat besökt oss, ställt upp på intervjuer och u släpper han till och med en gratis kurs via min plattform Daily Bits Of.

I sin kurs “Hacking Human Behavior for Good” berättar Dan och hans kollegor om hur designers, produktutvecklare och marknadschefer kan omsätta beteendeekonomi i sin verksamhet. Kursen är helt gratis, och släpps egentligen inte förens på fredag, men det är inte mer än rätt att trogna läsare ska få lite förtur. Via formuläret nedan signar du upp dig.

Här kan du läsa mer om kursen.

Bild: flickr.com/poptech