Skapa flow med hjälp av P3 Spel

Jag pratade om flow i söndagens P3 Spel. Så här beskrev de programmet:

“P3 Spel på söndag handlar om att vinna, och inte vilken vinst som helst, utan dom där episka vinsterna som känns i hela kroppen och får håren på armarna att resa sig. Vi träffar Frances Blaxell som berättar hur det känns att vara först i världen med att spöa en boss i World of Warcraft och precis hur långt hon var villig att gå för att få uppleva en “epic win”.

Psykologen Oskar Henrikson från Psykologifabriken är med oss i studion och förklarar flow, hur vi hittar dit och vad vi kan lära oss att hamna i just det där läget när vi utnyttjar vår förmåga till max.”

Psykologifabriken arbetar med beteenden i organisationer och sneglar gärna på psykologin som används i World of Warcraft eller Super Mario för att göra chefsträning eller säljarbete mer belönande. Vi vill skapa hela organisationer där medarbetarna är i flow.

Ett enkelt sätt att ta reda på hur mycket flow ni har på er arbetsplats är att ställa följande fråga: “Berätta om en situation på arbetet då du upplever flow. Den där känslan av att allt funkar och flyter, en upplevelse som brukar komma när utmaningen matchar färdighetsnivån.”

Om du skulle testa något litet beteende för att hamna i flow på ditt arbete, vad skulle du göra då?

Diskussionen med mig i P3 Spel är vid den 39e minuten men varför inte lyssna på allt?

Läs alla Psykologifabrikens texter om flow här.