Säg hej till vår nya blogg Experimentfabriken!

I dag har vi premiär för en ny blogg – Experimentfabriken! Bloggen kommer handla om det som blivit Psykologifabrikens huvudsakliga fokus de senaste månaderna:

Psykologi i sin allra mest tillämpade form, experiment med vår app Viary där vi undersöker hur man kan utvecklas genom att testa nya beteenden, skapa nya vanor – och mäta resultatet av det! Oavsett om det handlar om att bli bättre på att ge feedback, ha roligare idémöten, få saker gjorda i tid, visa uppskattning – eller något helt annat.

Vi tycker att det är ett rätt intressant perspektiv på vad vi ägnar oss varje dag på jobbet. Kanske är det så att vi genom att bara ägna ett par minuter om dagen åt att testa något nytt faktiskt kan utvecklas rätt mycket i vår vardag. Det är såklart väldigt mycket lättare sagt än gjort, och vår erfarenhet är att det behövs inspiration, vägledning och feedback – och det är just därför vi byggt Viary.

Bloggen kommer både handla om interna experiment – och uppdrag vi gör med Viary ute på företag. Vi kommer också att bjuda in er läsare att delta!

Det kommer också dyka upp röster utifrån – personer som fascinerar oss som berättar om hur utvecklats genom att börja bete sig på nya sätt. Ni kommer bland annat få möta innovativa klockföretaget Mutewatchs VD Mai-Li Hammargren och Henrik Berggren som driver startupen Readmill i Berlin.

Vi börjar direkt med ett experiment som jag och Niklas testat i ett par veckor – och som gått under namnet Project Grandma, uppkallat efter Niklas mormor. :D

Vad det handlar om kan ni läsa här!