Psykologifabriken lär sig parterapi

I mars är det dags för Psykologifabriken att lära sig parterapi av gurun Andrew Christensen, till vardags professor på University of California i Los Angeles. Vi ska gå på workshop och lära oss IBCT, integrated behavior couples theraphy. Vi hoppas få jämföra det vi lärt oss av tv-serien Tell me you love me, fördjupa våra kunskaper om validering som vi lärde oss när vi intervjuade Alan Fruzzetti och till sist hoppas vi bli trevligare partners. 

Vi berättar självklart vad vi lärt oss här på Psykologifabriken. 

Vill du också följa med? Läs mer här!

Av: Oskar Henrikson

5 svar till “Psykologifabriken lär sig parterapi”

 1. Hillevi skriver:

  Jaså det ska ni! Och billigt blir det (inte alls bitter ;) ). Men kul, Andy är en stjärna.

 2. Oskar skriver:

  Ja, det blir billigt för alla psykologstudenter på högre terminer. Therese Anderbro säger så här:

  “Vi vill erbjuda studenter på psykologprogrammets terminer 7-10 som valt KBT-inriktning en ordentlig grupprabatt med möjlighet att delta för bara 1000 kronor per person. Då ingår inte handouts eller fika men handouts kommer finnas att printa ut från hemsidan.

  Sista anmälningsdag är den 20/1

  Anmälan görs via hemsidan http://www.kbt-arrangemang.se . För att få det reducerade priset kryssa i rutan “arbetsgivare betalar” och ange sedan termin och universitet i rutan “om så ange namn på arbetsgivare”, t ex “t7, Linköpings universitet”. I det svarsmail du får kommer felaktigt belopp att stå. Ignorera det och betala istället in 1000:- på angivet bankgiro”

 3. Christian skriver:

  Hihi, jag tvingade min stackars chef att hosta upp landstingstusningar så jag får gå jag också.

 4. Oskar skriver:

  Kul! Då syns vi där. Jag tycker inte så synd om din chef som får så kompetent personal :) Har du tips på vad som kan vara bra läsning inför det hela?

 5. Christian skriver:

  Jag har ju läst lite av intresse sedan innan, men det finns 2-3 bra studier att kika på (Åtminstone en av dem är en riktigt stilig RCT) och så kan man läsa “Acceptance and change in couples therapy” av Christensen & Jacobsen som är ruggigt bra och beskriver himla fint hur det hela går till.

  Ska bli riktigt roligt, minsann!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.