Psykologifabriken flyttar till Stureplan

Sedan två veckor tillbaka håller Psykologifabriken till mitt på Stureplan i Stockholm. Och nä, det beror inte på att vi hookat upp med riskkapitalister och hyrt ett flådigt kontor – utan att min vän Sofia fick fatt i ett rum på Nya Kontoret och behövde fler att dela med!

Nya Kontoret är inte helt olikt Psykologifabrikens förra hemvist, Detroit. Det är fullt av unga människor som driver egna verksamheter inom mode, form, musik, eventfixande, media, konst och mycket annat – och som inte har råd att betala vad ett vanligt kontor på en så central adress skulle kostat. Och inte för att jag sett honom i verkligheten ännu, men åtminstone enligt namnlistan på dörren så delar vi kontor med en av mina favoritförfattare: Jonas Hassen Khemiri! Känns fint!

Eftersom jag nu är mitt uppe i min psykologpraktik på Cut-e så är det mest på kvällar och helger som jag sitter på Nya Kontoret – men om någon är i krokarna och vill ta en kaffe är det bara att höra av sig! Jag har en fin pressbryggare som jag gärna använder, hihi.

Läs mer om Nya Kontoret på Mossutställningar.com (under projekt/arkiv).