Psykologer ger sig in i podcast-svängen

Få har väl undgått att fenomenet podcast tagit Sverige och världen med storm. Vi på fabriken är väldigt förtjusta i podcasts så därför glädjer det oss att se att även psykologer tar sig an formatet. Psykologen i detta fall heter Mattias Lundberg som tillsammans med komikern Jan Bylund delar med sig av sin psykologiska kompetens en gång i veckan i podcasten Jäkla människa. Vi ställde tre snabba frågor till Mattias.

Varför började ni med podcasten Jäkla Människa?
Jag och Janne jobbar mycket ihop med vår föreläsningsföreställning “Jäkla människa” och på alla resor till och från olika spelningar, så pratar vi konstant och det handlar hela tiden om vad människor gör, hur de beter sig, tänker, känner etc. Vi tänkte att vi borde dela med oss av vårt offstage prat.

Vilken typ av psykologi kommer vi att stöta på i podcasten?
Janne kallar det hushållspsykologi, det där som finns runt oss mest hela tiden och som vi kanske vid första anblicken inte betraktar som psykologi.

Vilken psykologisk kunskap använde du senast i din vardag?
Man får väl kalla det övertalningspsykologi ,manipulation, då jag spelade hårt på incheckningspersonalens känslor och lyckades hinna med ett plan trots att gaten egentligen var stängd.

Här hittar du Mattias och Jans podcast. Vi på Psykologifabriken dyker ofta upp i radio men har ännu inte testat på formatet podcast. Kanske är det någon “poddare” där ute som vill ha ett gästspel av någon av våra psykologer?