Mingel i Trollhättan & TV4

I går höll jag föreläsning/workshop om minglandets psykologi för blivande entreprenörer i Trollhättan. Det blev inte bara en sjukt bra kväll på högskolan, jag hamnade också i två roliga sammanhang senare på kvällen – båda direkta resultat av prick det jag föreläste om! Först var det Daniel, en deltagare på eventet som satte upp som mål för en av mingelövningarna att försöka locka med sig folk till en indieklubb med filmtema & popquiz. Jag blev – såklart – ett av hans försöksobjekt och jag tackade – såklart – ja!

På väg ner till middagen på hotellet frågade jag apropå ingenting om killen som klev in i hissen samtidigt som mig, om han också var sugen på middag. Det var han inte, däremot var han medlem i ett holländskt arabicanaband som skulle ha konsert på Kulturhuset. Jag hade ingen aning om vad arabicana var för något och hade inte så höga förväntningar, men gled förbi konserten och blev riktigt positivt överraskad. Coolt med blandningen av arabisk- och amerikansk folk-style!

De kommande tre veckorna kommer jag själv få utmärkta tillfällen att slipa mingelskillz och ta kontakt med främlingar – i Ghana! Jag ska dit för att skriva om mikrolån, hänga med kompisars kompisar som jobbar med att rädda havssköldpaddor, gå på Accras bästa hiphopklubbar, förhoppningsvis träffar lite psykologifolk och – om jag har lite tur – få intervjua Bob Marleys änka Rita. Såklart blir det lite semester också!

TV4 gjorde förresten ett inslag om mingeleventet – stort tack till reportern som lyckades klippa ihop mina något snurriga utläggningar till ett rätt vettigt inslag!

Ni som var på föreläsningen och vill läsa mer om psykologiforskningen jag tog upp kan göra det här här!