Mer städtant än chef

Jesper Engström, VD för Talawa games, har slitit med sina medarbetare för att släppa det rosade spelet Unmechanical. Hör om han beskriver vägen dit:

Ett tillfälle du kände stolthet som ledare
Jag är sjukt stolt över Talawa som filosofi och företag där vi delar allt lika och värdesätter allas arbetsbörda precis lika mycket. Jag är stolt över det enkla faktumet att alla som behövdes ville satsa och ge upp så ofattbart mycket trygghet. Detta för att tillsammans försöka göra skillnad i en alltför snabbt växande, väldigt ung och smått barnslig bransch.

Ett tillfälle du blev imponerad av en förebild
Jag blev rörd till tårar när Björn Nilsson (Kapten Röd) tog emot folkets pris för årets artist och den prestigefyllda guldmicken och talet han höll. Det betyder jättemycket i en bransch som styrs av skeva flickideal och ytlig pop.

Rekommendera ett beteende till andra ledare
Lyssna! Skulle kunna räcka med det ordet som svar faktiskt. Du vet den hierarkiska pyramiden där ledarna/chefen är högst upp och “knegarna” bär upp den hela. Vänd den upp och ner och du får en korrekt bild. En riktigt god ledare ska knappt behöva existera. Var lyhörd, se till ditt teams behov och se till att de mår bra och kan skapa en så bra produkt som möjligt. Jag ser mig mer som en städtant än en chef! *garv*

Alla intervjuade ledare hittar du här. Bakgrunden till just dessa intervjufrågor, hittar du här.

Text: Oskar Henrikson, leg. psykolog