Veckans höjdpunkter från några av våra fem träningsprogram

Kreativa beteenden och konsten att minska sina val — höjdpunkter från vårt träningsprogram

Påsken är här men våra träningsprogram fortsätter förstås, principen är ju att träna lite varje dag. I måndags startade en ny omgång av vår kreativitets kurs och de tio deltagarna har redan hunnit göra 105 saker i appen! En av deltagarna bloggade också om sitt deltagande, läs inlägget här. Här är lite av det som hänt i veckan:

Notera ett kreativt beteende
“När en person tar en en tanke från ett område, förenar den med en tanke från ett annat och kommer med en alldeles formidabel slutsats”
~ Marina Vildbird, Respinn

Notera ett kreativt beteende
“I mitt jobb möter jag ofta upprörda stämningar. En kollega till mig brukar – konfronterad med högljudda människor – börja viska. Vanligtvis väldigt effektivt för att få alla att återgå till samtalston”
~ Veronika Nordin, G4S

Självcensur är förödande!
“Tror jag har lärt mig att våga uttrycka mina tankar och idéer över åren. Men minns hur läskigt det var i början av min karriär men pushade mig själv i att våga lita på min kreativiter. Ett bra tips är att bolla sin ide med en person man litar på och är trygg med om man inte vill ta den i grupp direkt”
~ Vicky Stiller, The Study

I vår kurs i beteendeekonomi får deltagarna bekanta sig med begreppet sunk cost och träna sig i att minska sina alternativ, något som många känner igen sig i:

Har du fastnat i sunk cost-fällan?
“Ha ha den där listan var ju skriven till mig. Jag känner igen mig i alla 25 pkterna hahaha kul att läsa”
~ Erika Naonder, Folksam

Har du någon gång minskat alternativen för dig själv?
“I only buy one particular brand of clothes detergent regardless of price. I put more time instead in deciding what groceries to buy”
~ Kiat Wee Wong, Folksam

Berätta om ett beteendeekonomiskt fynd för en vän
“Har plågat min sambo med lysande beteendeekonomiska funderingar. Hon håller med om mycket :)”
~ Anders Björner, Folksam

I vårt ledarskapsprogram får deltagarna bland annat utbyta erfarenheter med andra ledare över lunch – och träna sig att uppmärksamma stolta ögonblick!

Boka en lunch med en annan ledare
Mailade idag en avlägsen vän som också är ledare och frågade om hon ville ta en lunch nästa vecka och diskutera ledarskap, väntar svar!
~ Mikaela Moberg

Vad är du stolt över att ha gjort denna vecka?
Jag är stolt över att jag hjälpte och peppade K inför mötet med A. Hon har berättat att hon under det mötet kände sig väldigt säker och lugn, och att peppen innan hjälpte till lite i det. Detta, självklart tillsammans med K egna minitiösa förberedelser, ledde till en första deal med A – extremt mäktigt!

Glad påsk önskar vi på Psykologifabriken!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.