Jag remixar Petters insamling och sponsrar dig som vill testa mikrolån

Rapartisten och Så mycket bättre-stjärnan Petter, lyckades samla in 750.000 kronor till Musikhjälpen genom att göra en riktad kampanj mot svenska VD:s som han uppmuntrade att ge bort 1000 kronor eller mer! Jag var lite för sen att hoppa på tåget – så här kommer mitt bidrag, en remix på Petters insamling:

Jag ger bort 1000 kr i formen av 6 gift certificates á $25 på mikrolån-sajten Kiva.org. Alltså – är du sugen på att testa att ge mikrolån till en småskalig entreprenör i ett utvecklingsland så sponrar jag ditt första lån! Skriv en kommentar här under eller skicka ett mejl till john@psykologifabriken.se!

Det här känns som ett rätt trevligt sätt att göra något bra av flera skäl:
– Jag tycker Kiva.org är ett grymt coolt system, som visar hur små summor kan göra stor nytta för småskaliga entreprenörer. Sajten har samlat ihop över 180 miljoner dollar i lån och har en payback ratio på 98,9%, och är intressant bara ur de psykologiska perspektiven att den gör det smittsamt att låna ut pengar (något jag skrivit om här) och att den gör oss mentalt ihopkopplade med människor och länder långt bort (vilket jag skrivit om här).

– Jag upptäckte själv Kiva genom att jag fick ett gift certificate avJoakim Jardenberg som gav bort lån på just det här sättet.

– Kiva.org var en av våra inspirationskällor till Connected-appen.

– Det känns fint att visa lite respekt gentemot Petter som är en av mina entreprenörs-förebilder. Hur han inspirerade mig genom sin extremt fiffiga byteshandel med cd-skivor, julskinka och en ljusrigg värdig E-type kan man läsa om i en av mina absolut första bloggposter på den här sajten!