Idéfabriken — psykologin som gör dig kreativ på beställning

Vill du bli bättre på att generera nya idéer, komma över hinder för kreativitet eller ge dig själv och din arbetsgrupp konkreta metoder för att förverkliga era idéer? Då är Idéfabriken något för dig.

Med hjälp av modern psykologisk forskning och vetenskap får du lära dig verktyg som hjälper dig att ta kontroll över din kreativitet. Vetenskapen blandas med verkliga fallbeskrivningar om hur framgångsrika entreprenörer, konstnärer och uppfinnare har gått till väga när de har förverkligat sina idéer.

Idéfabriken är en föreläsning för dig som värderar innovation högt och som vill ha hjälp att jobba på ett nytt, mer kreativt sätt. Etablerade principer hämtade från inlärningspsykologin används för att se till att kunskapen som förmedlas omsätts i praktik.

Format
Idéfabriken kan ges om en 60 minuter lång inspirationsföreläsning eller som en tre timmar lång workshop. Båda formaten passar utmärkt på kickoffs, inspirationsdagar eller för arbetsgrupper som behöver en kreativ injektion i sitt arbete. För dig som verkligen vill skapa nya och mer kreativa vanor rekommenderar vi vårt appbaserade träningsprogram med samma namn. Gör som designers från Doberman, forskare från Karolinska institutet och verksamhetsarktitekter från IRM och träna in nya färdigheter tillsammans med vår app och våra psykologer! Mer information om träningsprogrammen hittar du här!

Citat från tidigare kunder

”Idéfabriken är ett roligt och enkelt format som bygger på många praktiska övningar, vilket är väldigt effektivt för att få snabb utväxling på nyvunnen kunskap. Redovisning av intressant forskning varvades med träning i olika metoder för att effektivisera den kreativa processen. Jag tar med mig flera praktiska verktyg från utbildningen som enkelt går att applicera i min vardag och är lätta förmedla till mina medarbetare.

Psykologifabrikens ledare är väldigt inspirerande och energigivande. De plockar på ett skickligt sätt upp aktuella utmaningar från deltagarna för att hela tiden kunna diskutera reella frågeställningar under utbildningen.

I en blandad grupp av deltagare ger även mötet med personer från varierande branscher helt nya vinklar på kända problemställningar som oftast fastnar i invanda hjulspår.

Idéfabriken är en kreativ energikick som jag tror kan ge bränsle för nytänkande i alla typer av organisationer och verksamheter. Två tummar upp!”

~ Jim Carlberg, planner, DDB Stockholm

“Vi anlitade Psykologifabriken för att genomföra tjänsten; Idéfabriken. Vi sökte efter konkreta och ”på-riktigt-verktyg” för att utveckla och bygga på våra idéer och att dessa skulle bli ännu mer realistiska. Självklart hittade vi det vi sökte efter, och vi fick ett starkt förtroende för Psykologifabriken då de faktiskt jobbar efter metoden själva.”

~ Greta Wimander, verksamhetsledare, Go Business

Utbildningsledare
Niklas Laninge är Psykologifabrikens kreativitetsexpert. Förutom att hålla utbildningar i ämnet arbetar han som konsult med idéutveckling, bland annat på uppdrag av Kulturhuset och Min Pension. Utöver kreativitet är Niklas fascinerad av beteendeekonomi, något han bloggar om på Valbloggen.

[contact_info]