Geekgirlmeetup-grundaren blir stolt över tjejer som delar med sig

Stolthet, förebilder och tips på beteenden är fokus för en liten serie intervjuer här på Psykologifabriken. Varför kan du läsa här. Först ut är Heidi Harman som bland annat grundat Geekgirlmeetup och nu jobbar med en dokumentärfilm om pappor som tar föräldraledigt. Låt dig inspireras!

Berätta om ett tillfälle du kände stolthet som ledare
Varje gång vi får upp en till tjej som är stolt över att dela med sig av sin kunskap under Geekgirlmeetup, och varje gång man träffar folk som blivit inspirerade till att starta eget, jobba med en startup eller teknikprojekt för att de sett att det är möjligt hos oss så känns det man gör extra meningsfullt. Att få göra en TedX var stort for mig personligen.

Berätta om ett tillfälle du blev imponerad av en förebild
Martin Källstrom har länge varit en förebild, både som vän och som entreprenör. Han är den som berättade for mig att man får lära sig att leva med en oro, som entreprenör. Det kommer alltid finnas oroligheter, men det gäller att man lär sig att leva med dessa.

Mai-Li Hammargren sa en liknande sak bara häromveckan, att man får betrakta nya problem (som alltid dyker upp) som ny information, inte nya problem.

Ewa Kumlin är en av de tidigare ledare jag sett jobba på både Tokyo Style Stockholm och senare Svensk Form som vart modig och vågat skapa sammanhang och miljöer på sitt egna sätt och trotsat många normer om hur saker och ting “borde vara”.

Rekommendera ett beteende till andra ledare
Att de tar sig tid att lära känna sig själva (ofta genom samtalsterapi eller coaching) Resultatet är tydligt, det brukar spegla sig i att folk är avslappnade, de tar sig tid att svara, fokuserade och genomtänkta och vågar ha kul och vara modiga. Sammanfattningsvis: att vara bekväm med sig själv.

Livet är inte en popularitetstävling. Man skapar sin egen lycka genom att vara sann mot sina värderingar, sig själv och de projekt man lever med. Det är inte alltid lätt att leda sig själv men livet är väldigt fint när man lyckas! Tycker fler borde ta stöd med att leda sig själva genom exempelvis coacher eller psykologer.