Det här är inte en avslappningsövning

Det här är en övning i medveten närvaro.

Målet är inte att du ska må bättre utan att du ska bli bättre på att må. Oavsett hur du mår.

Det har varit mycket prat om detta fenomen på senaste tid och vi på Psykologifabriken tyckte att det var dags att börja testa istället. Därför får du härmed vara med och pröva en liten övning.

Precis som Yoda vill lära Luke Skywalker att vara närvarande i nuet vill jag lära John John det samma. Vill du får du gärna ansluta, så kan jag även vara din tränare i medveten närvaro. Det skulle vara en ära.

Säg till i kommentarerna om du testar så kan vi höra om du tycker att det ger något eller vad du skulle vilja ha annorlunda. Vi får se hur det går.

Du kan ladda ner övningen och lyssna på den i din ipod genom att trycka på den lilla neråtpilen. Målet är att du ska kunna vara närvarande i allt du gör, utan en liten ljudfil. Den kan du dock använda för träning och för att komma in i “tänket”. Du som gör övningen som en del av någon av våra utbildningar: öva varje dag för bäst effekt!

Det här är inte en avslappningsövning by Psykologifabriken

Du kan även läsa om hur Linda Backman lärt sig medveten närvaro av Bruno K Öijer och testat det genom att införa godisförbud. Eller så kan du läsa om hur jag varit med i ett forskningsprojekt där medveten närvaro var en viktig ingrediens i behandlingen av tinnitusbesvär.

Av: Oskar Henrikson