Angry Birds för e-lärande, Pinterest för todo-listor

SSWC är en ickekonferens för personer som gillar sociala medier så mycket att de vill bära sitt twitteralias runt halsen.

Ickekonferens betyder att deltagarna själva kommer med upptåg och ordnar egna sessioner. Upptågen kunde röra att hacka dansgolvet och att bränna upp ett träfår medan sessionerna kunde röra hur man bäst fotograferar leksaker från Star Wars.

Jag och Niklas höll en session om beteendeförändring. Hur lär man sig nytt när man har begränsat med tid? Kan man skapa en ny tjänst för beteendeförändring inspirerad av en befintlig tjänst? Vi delade med oss av våra tankar samt frågade våra deltagare för att få tips. Vi kallade det “X for Y”.

Vi har redan startat vårt strävan efter Angry birds med appstödda versioner av våra utbildningar Ledarverkstan och Idéfabriken. Istället för bara träffas på kursgård och sedan glömma allt man lärt sig har man med sig små beteendeexperiment i sin vardag i appen Viary. När man testat något man lär sig klickar man för detta i Viary och får feedback från kursledaren. Lärandet blir integrerat i vardagen.

Så tänker vi. Så här tänkte en av våra deltagare:

Att göra listan är ju ett tråkigt sätt att arbeta med sin beteendeförändring. Men inte med denna idé! Med inspiration av det digitala korktavlan Pinterest blir det förmodligen mer grafiskt och mer skoj.

Evis får en Psykologifabriken t-shirt som tack för sin idé! Andrapristagaren Joakim Ekberg får också en t-shirt för sitt bidrag.

Har du egna idéer för beteendeförändrande tjänster? Skapa en X för Y och dela med dig i kommentarerna!