Tre snabba med Per Jonsson, VD på Omnicloud

Vi på Psykologifabriken tror att de flesta kan utvecklas betydligt mer än vad de gör idag. Utveckling enligt oss sker genom små konkreta beteenden man utför varje dag. Här på bloggen lyfter vi då och då upp personer vi inspireras av för att höra hur de arbetar med sin egna utveckling.

Ge oss ett exempel på något område där du känner att du verkligen utvecklats personligen – och beskriv hur du numera beter dig annorlunda än vad du gjorde tidigare!
Jag har lärt mig ta tid att lyssna på människor för att verkligen förstå dem. Vi lever i en värld där alla vill tala och ingen vill lyssna vilket leder till att vi ofta pratar förbi varandra och inte riktigt förstår vad som pågår. Istället för att lyssna för att förstå så lyssnar vi efter nästa möjlighet att prata själva, möjlighet att döma och komma med motargument, eller så sympatilyssnar vi genom att nicka och inte lyssna alls. För mig var det skrämmande att upptäcka hur vi är så centrerade i oss själva att vi går miste om en djupare gemenskap med människorna i vår omgivning. Jag kände att här kan jag minsann bli bättre!

Vad tycker du att den här förändringen hos dig själv resulterat i?
Det har resulterat i att jag åstadkommer betydligt mer med mindre energi. Vare sig det är ett samtal med en kund, kollega eller nära vän så är effekten uppenbar. Det är förbluffande hur mycket information som finns i en dialog mellan två människor, bara du låter dig se den!

Om någon av våra läsare skulle vilja utvecklas på samma sätt – vad skulle de kunna testa att göra annorlunda i sin vardag redan i morgon?
Lyssna på riktigt. Lyssna för att återskapa de känslor och sensationer som din konversationspartner upplever. Lyssna på samma sätt när du själv talar, och försök se vad den andra personen ser. Det är skrämmande enkelt, men du kommer vara mer närvarande i konversationen och känna en djupare gemenskap med den du pratar med. Fantasin är ditt bästa verktyg. Använd den!

Omnicloud gör webbutveckling smidigt, enkelt och roligt genom att ta bort alla hinder som står i vägen. Det är det roligaste sättet att jobba med kod.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.