Lycklig Niklas får sin favoritbok, What technology wants, signerad av Kevin Kelly

Tre snabba med Kevin Kelly, grundare av Wired magazine

Vi på Psykologifabriken tror att de flesta kan utvecklas betydligt mer än vad de gör idag. Utveckling enligt oss sker genom små konkreta beteenden man utför varje dag. Här på bloggen lyfter vi då och då upp personer vi inspireras av för att höra hur de arbetar med sin egna utveckling.

Ge oss ett exempel på något område där du känner att du verkligen utvecklats personligen – och beskriv hur du numera beter dig annorlunda än vad du gjorde tidigare!
Jag läste nyligen en biografi om Ghandi där han berättade att han en gång sårat sin far. Det slog mig då att jag också har sårat min far. Det fanns ingen annan att skylla på, det var mitt och ingen annans fel. Detta resulterade i att jag skrev ett brev till min far där jag bad om hans förlåtelse.

Vad tycker du att den här förändringen hos dig själv resulterat i?
Det var en stor befrielse. När vi ber om förlåtelse eller blir förlåtna upplever vi en stor lättnad. Förlåtelse är den mest kraftfulla medicinen vi har.

Om någon av våra läsare skulle vilja utvecklas på samma sätt – vad skulle de kunna testa att göra annorlunda i sin vardag redan i morgon?
Skriv ner det. Skriv ett meddelande till den du sårat och försök att med så mycket tacksamhet som möjligt att försonas med personen. Denna handling kommer givetvis inte att lösa allt men det är ett första steg.

Skriv ett nytt meddelande nästa vecka till någon annan. Inom kort kommer du ha färre konflikter i ditt liv och troligtvis färre anledningar till att skapa konflikter.

Kevin Kelly grundade den influtelserika tidningen Wired och är en av personerna bakom Quantified self-rörelsen. Tidigare i år besökte han vårt kontor, läs och se bilder från hans besök här.