Tom Cruise flippar ut hos Oprah: Nyförälskelse och hänryckning

Oprah Winfrey utropar: “Någonting har hänt med dig! Vi har aldrig sett dig bete dig så här förut! Har du någonsin känt så förut?”
Tom Cruise svarar: “Jag är kär! Jag tänker inte låtsas om något annat.”
Tom Cruise kan inte hålla sig från att hoppa upp och ned i soffan. Han vimsar runt och lyckas knappast sitta still för att bli intervjuad.

Tom Cruise har blivit anklagad för att fejka sin kärlek i det här klippet. Visst kan det vara så, men jag tycker att hans närmast hysteriska beteende i Oprah precis lika gärna kunde vara uttryck för genuin eufori. Hollywoodälsklingarna Tom Cruise och Katie Holmes gifte sig strax efter att det här inslaget spelades in.

De flesta har nog någon erfarenhet av hur kärlek och framförallt nyförälskelse kan få världen att ändra skepnad. Det är nästan som en sjukdom, men samtidigt det bästa som finns. Jag har själv tagit tunnelbanan åt fel håll, lagt mobilen i kylskåpet och helt förlorat hunger, törst och sömnbehov på grund av förälskelserus. Så visst tycker jag att Tom Cruise knasiga beteende är en rimlig reaktion.

annakaver

Psykologen Anna Kåver skriver i sin bok om kärlek

…den mest omsjungna och omskrivna, efterlängtade, djupgående och smärtpotentiella känsla vi har – kärleken. /…/ Det är vist ordnat med vår kärlek. Den kan aktiveras och vidmakthållas bara av att vi tänker på den vi älskar. När vi plockar fram minnen av situationer som har varit kärleksfulla, med barnen eller andra nära och kära, händer samma sak.

Av: Linda Backman