Tjänster vi gillar: Avkopplad

Vi på Psykologifabriken älskar att tillämpa psykologi i nya och oväntade sammanhang. Givetvis blir vi förstås väldigt glada när andra gör det samma. I sommar så har vi bland annat lyft fram tjänsterna MyVote och Lyft som två utmärkta exempel på hur psykologi kan tillämpas. Nu är det dags att lyfta fram ytterligare en tjänst: Avkopplad.

De som gått vårt träningsprogram Sluta skjuta upp vet hur viktigt det är att avlägsna distraktioner så som mejl och sociala medier om man vill arbeta fokuserat. Att vara bra på göra en sak i taget är en betydligt bättre egenskap än att vara en fena på multitasking. Fokus är alltså en sak som man tränar sig i om man går Sluta skjuta upp. Nu har våra vänner på innovationsbyrån Rodolfo släppt en tjänst som hjälper dig att fokusera på ledighet och återhämtning under semestern: ett auto-svar för sociala medier.

De flesta av oss sätter troligtvis på ett auto-svar på vår mejl när det är dags för ledighet. Fram tills nu har det dock inte funnits något liknande för sociala medier. Du som vill slippa bli störd av @:ningar på Twitter eller kommentarer på Facebook kan nu andas ut. Besök Avkopplad.nu och låt dina vänner och följare veta att du minsann har semester. Så här kan det se ut:

avkopplad