Stressade socialsekreterare blir hjälpta av ACT

“En ny terapimetod, ACT, gjorde att socialsekreterare kände mindre stress i jobbet och mådde bättre psykiskt. Det visar en studie som är gjord på uppdrag av Forum, Forskningscentrum för psykosocial hälsa vid Karolinska Institutet och Maria Ungdom.”

Så skriver Dagens Nyheter i dag om en ny studie utförd av WeMind-bloggaren Hillevi Brinkborg och Josefin Michanek (som för övrigt var den som kläckte namnet Psykologifabriken åt oss!). Studien, som heter ““ACT vid stress – en randomiserad kontrollerad studie av en gruppintervention för socialsekreterare” är Hillevis och Josefins examensarbete från Psykologprogrammet i Stockholm.

Av: John Airaksinen

3 svar till “Stressade socialsekreterare blir hjälpta av ACT”

 1. Oskar Henrikson skriver:

  Jag tycker det är väldigt spännande med en intervention som både ger utbildning och är bra för de som går den. Tydligen så har socialsekreterarna det rätt tufft…

  För den insatte så bygger den på Bond och Bruce (2000) en mycket spännande studie!

 2. Christian skriver:

  Det absolut roligaste är att Frank Bond kört den här modellen med hyperstressade sådana där “investment bankers” på fleet street i London. Tanken på hur en smärre hord dyra kostymer som vanligen roar sig med att iskallt räkna siffror hit och dit sitter och tränar medveten närvaro/värderingsorienterad beteendeaktivering gör mig alldeles varm inombords.

 3. Linda skriver:

  christian: håller med! vilken syn!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.