Psykologifabrikens stilleben i fotomagasin

Fantastiska Klara G som fotat våra stilleben och Sorglösheten-bilden är med i senaste numret av fotomagasinet Fotosidan i egenskap av expert på studiofotograferingar! Hon har valt ut några bilder som hon berättar om, och bland dem vårt stilleben med hjärnan och pipan! Såhär säger hon bland annat:

Vad är bakgrunden till bilden?
Den är en del i en serie från ett väldigt roligt uppdrag för Psykologifabriken.se, där vi skulle illustrera olika delar av sajten. Stylisten och jag hade skissat på olika typer av objekt som vi ville ha med i bilderna. Sedan letade hon upp dem och så satte vi ihop allting på plats.

Hur kom den till?
Vi lekte med idén om psykologen som sitter med pipan i munnen och grubblar. Samtidigt drog vi paralleler till Magritte-målningen “Detta är inte en pipa”. Sedan har vi anspelat på det här med att ligga på divanen, och vi gjorde så att rökmolnet ser ut som en hjärna.

Hur gick ni till väga rent praktiskt?
Hjärnan, som består av ett hoptvinnat rosa garn, hänger i en fiskelina. Det går åt mycket fiskelina, tejp och häftmassa i min studio. Allt är upphängt och plåtat precis som det ser ut. Jag klipper väldigt sällan ihop bilder.”

Kika in bakom kulisserna på plåtningen!

2 svar till “Psykologifabrikens stilleben i fotomagasin”

  1. John skriver:

    Förresten – om du inte gjort det redan – testa att klicka på stillebenet högst upp till höger!

  2. Tore skriver:

    Hjärnan och pipan är verkligen ruskigt snygg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.