Psykologi + teknik = lycklig organisation

Ovetenskapliga personaltest, oseriösa insatser, och en låg koppling mellan tester och insatser. För den som vill skapa en lyckligare organisation är det närmast en djungel. Idag lanserar Psykologifabriken en lösning på alla tre problem: Habitud Pro. – Genom att förena psykologisk forskning med digital teknik vill vi göra arbetsmiljöarbete enkelt, tryggt och roligt, säger VD Oskar Henrikson.

Bra kollegor är det viktigaste för att trivas på en arbetsplats, vilket i sin tur står för en fjärdedel av vår livstillfredsställelse. En lycklig organisation är inte bara en förutsättning för att anställda mår bra. Lika viktigt är det för att kunna attrahera kompetenta medarbetare som vill stanna kvar. Men den som vill satsa på sina anställda måste först ta sig förbi tre hinder.

– Därute kryllar det av ovetenskapliga tester, oseriösa insatser och en låg koppling mellan de två. Det är väldigt osäkert, säger Oskar Henrikson, Psykologifabrikens VD, och fortsätter

– Såklart finns många medarbetarenkäter med hög kvalitet men inte heller de föreslår konkreta åtgärder. Där vill vi komma in och hjälpa till.

Idag lanserar Psykologifabriken Habitud Pro, en tjänst som ska lösa de här problemen. Habitud Pro är en teamkartläggning som mäter samarbetsklimatet i organisationen och föreslår vetenskapligt förankrade åtgärder. Tjänsten gör det enkelt att veta vad man behöver fokusera på.  

– Om vi vill skapa lyckliga organisationer måste vi göra det enkelt att göra rätt. Och roligt! Det ska vara roligt att hjälpa sina anställda må bra, säger Oskar Henrikson.

Kunskapen finns redan, nu måste den ut. Databaserna sväller över med forskning om hur man får till ett bra samarbete och en härlig arbetsmiljö. Tyvärr har den länge varit otillgänglig, något Psykologifabriken vill ändra på.

– Psykologi är till för att spridas och användas! Inte mögla på universiteten eller hemlighållas i terapirummen, avslutar Oskar Henrikson.

Oskar Henrikson. Foto: David Brohede

Fakta: Det här är Habitud Pro

Habitud Pro erbjuder ett vetenskapligt baserat kartläggningsverktyg som mäter hur väl team fungerar. Tjänsten utgår ifrån åtta principer för framgångsrika team, som beskrivs i boken Ensam eller stark. Utifrån kartläggningen beskriver Habitud Pro hur organisationen ligger till på de åtta principerna och föreslår relevanta åtgärder som går att implementera direkt.

Intresserad av ett kundcase?

IKEA of Sweden, Vetenskapsrådet och SISAB är tre exempel på organisationer som använt tjänsten med framgång. Följ länkarna för mer information. Läs mer om Habitud Pro här

Kontaktuppgifter

Oskar Henrikson
0739 – 696 625
oskar@psykologifabriken.se
Pressbild här