Nätverket som skapar hållbara organisationer

En chef. En scrumaster. En HR business partner. En specialist. En projektledare. Vad har de gemensamt? Alla vill leda människor på ett bra sätt.

Oavsett om du har personalansvar för 15 medarbetare, eller är en projektledare i ett tillfälligt team, behöver du få människorna i teamet att jobba mot målet. Allt fler arbetsuppgifter i dagens komplexa arbetsliv kräver samarbete mellan individer och samverkan mellan avdelnings- och organisationsgränser. Att få människor att samarbeta bra kommer vara en av de viktigaste ledarskapsuppgifterna i framtidens organisationer. En del ledare har förstått det. Och några har hittat till vårt nätverk för att utbyta erfarenheter och kunskap med andra. Den här veckan hade vi en av våra populära nätverksträffar – och vi bjuder in dig att få en titt bakom kulisserna!

Nätverksträffen var väldigt värdefull och gav mycket energi och inspiration. Viktiga samtal och erfarenhetsutbyten kring ledarskap, medarbetarskap och en hållbar arbetsmiljö. Allt proffsigt genomfört av Psykologifabriken.
Emmelie Ericson Dittlau, HR-partner på Vinnova

Habitudtränare

“Hur motiverar jag mina medarbetare?”, “Medarbetarundersökningen sa att jag behöver vara tydligare som ledare, hur gör jag då?”, “Vissa i gruppen vill bara jobba med arbetsuppgifter och vissa vill lägga tid på teambuilding, hur bygger jag ett bra samarbete i teamet och gör alla nöjda?”. Utmaningarna man har i att leda andra människor skiljer sig åt mellan grupper och organisationer. Men den gemensamma nämnaren när en människa leder andra människor är att det handlar om vilka beteenden vi gör, och hur de uppfattas av andra. Alltså psykologi. På Psykologifabriken har vi valt att döpa de som vill förbättra sin arbetsmiljö med hjälp av dessa övningar till psykologiska tränare eller Habitudtränare.

Inspiration med kundcase

Att lära genom att se hur andra gjort är en framgångsrik inlärningsstrategi. Mathias Henricsson från Jämtktraft berättade hur de framgångsrikt jobbat med 8 principer för att öka sin feedbackkultur och engagemang från medarbetarna.

Nätverkande med andra ledare

Man bygger inte stora muskler av att gå till gymmet en gång om året. Även om det är ett jättebra gym, och man tränar jättelänge den gången. Man blir heller inte bra av att leda människor av att gå en jättebra ledarutbildning en dag om året. Utan man blir bra på att leda människor om man tränar regelbundet i vardagen och reflekterar över sina utmaningar och sin utveckling.

Att delta på nätverksträff med andra är inspirerande, peppande och ger en riktig energikick. Psykologifabriken gör det möjligt att tro på ett lyckligare arbetsliv! – Maria Thoresson, Koncernnpsykolog, Positivumgruppen

En av de mest uppskattade delarna av Psykologifabrikens utbildning till Habitudtränare är reflektionerna med andra ledare på nätverkträffarna. Det ligger ett stort värde att bli påmind om sin träning, och få stöttning och uppmuntran från andra i liknande situation för att orka hålla igång över tid. Tillsammans hjälps tränarna åt att identifiera utmaningar med att leda människor, och hitta lösningar som hjälper dem framåt. Det är en stor hjälp för deltagarna att få konkreta tips från de andra deltagarna.

Nyheter

På nätverksträffen delade vi aktuell forskning inom teamutveckling och de senaste nyheterna i produkterna. Vi är glada att vi lyckats utveckla de behoven som tränarna lyfte förra gången – till exempel har vi lanserat en ny sökfunktion så att det ska bli enklare för er att hitta passande övningar. Vi försöker göra beteendeförändring lättare och roligare, och därför ger vi våra tränare ibland en överraskning! Denna gång var överraskningen en helt sprillans nytillverkad individkortlek. Mer om den framöver, men kort är det 8 stycken övningar som individer kan göra på egen hand eller mellan workshops med teamet för att utvecklas.

Och slutligen, ett stort tack till er som deltog på nätverksträffen! Vi på Psykologifabriken fick så mycket energi av att se ert engagemang i hur ni kan hjälpa era team och organisationer. Det känns verkligen som ni är en del i vårt team att skapa hållbara organisationer och fler arbetsplatser där människor mår bra och utvecklas. Heja er!

Vill du också bli bättre på att leda människor?  Vi behöver fler Habitudtränare som kämpar för att bygga lyckligare organisationer! Var med och skapa en hållbar arbetsmiljö, där personer mår bra och både individer och bolag utvecklas.

Välkommen in i gemenskapen av Habitudtränare du med!