Lyckolabbet tar semester, här är tips på sommarläsning!

Nu är jag och Lyckolabbet tillbaka efter en intensiv och givande kursperiod på Fridhems Folkhögskola i Skåne. Du som är intresserad av att gå en längre utbildning för att lära dig verktyg utifrån positiv psykologi kan spana in den kursen i kurskatalogen här. Men se till att du bokar i tid, i år blev kursen full redan i januari.

Med detta inlägg kommer bloggen gå in i semesterläge, och tills det blir nya inlägg i höst vill jag tipsa om tre bra böcker att ta med till stranden eller landet:

Lyckans Verktyg av Sonja Lyubomirsky. En riktig pärla för den som är allmänt intresserad av positiv psykologi. Full med lättillgänglig forskning och handgripliga strategier för att stärka det egna välmåendet.
Flow: den optimala upplevelsen psykologi av Mihayli Csíkszentmihályi är en av de tidigare böckerna inom fältet. En ambitiös bok av begreppets grundare med flera intressanta poänger. Den kan läsas från pärm till pärm för att verkligen få grepp om fenomenet flow, eller slås i för att ta reda på tankeväckande kuriosa om flow.
The therapist notebook on positive psychology av Bill O’Hanlon. Denna bok riktar sig till personer i människovårdande yrken, men kan med fördel läsas även av personer som vill ha handgripliga tips på övningar att göra i vardagen. Författaren är grundaren av Solutionfocused Therapy. Boken tipsar även om många studier för den som vill läsa mer om teorin bakom övningarna.

Det kommer även dyka upp en del blogginlägg som är sommarrepriser – populära inlägg från året som gått.

Ha en skön sommar!

Foto: flickr.com/morebyless