Lejonet och återföreningen: Lycka och betagenhet

Tolv och en halv miljon människor har sett Youtubeklippet av återföreningen mellan lejonet Christian och hans mänskliga adoptivföräldrar. Klippet väcker förvånade tjut och glädjetårar hos de allra flesta som ser det. Bara någon med ett hjärta av sten kan förbli oberörd när Christian rusar fram och lyckligt slänger sina enorma labbar kring föräldrarna.

Klippets popularitet avslöjar en spännande mekanism hos oss människor. När något väcker starka känslor får vi ofta en impuls att dela med oss av det som utlöste känslan. Hela internetsamhället bygger ju på viljan och lusten att dela med sig och sprida information!

annakaver

Psykologen Anna Kåver om att dela känslor

När du är glad vill du förmodligen dela med dig av din känsla och gör du det uppstår dubbel glädje. När du är generös med din glädje, din lust, ditt intresse och din medkänsla händer bra saker för alla inblandade. Då får du känslomässig näring tillbaka och det tryggar en gemenskap som är minst lika nödvändig för dig.

Förresten – följ tipset som presenteras i slutet av klippet och dela glädjen med nära och kära! Skicka Christian The Lion till någon du tycker om som kanske behöver muntras upp en mulen morgon!

Av: Linda Backman