Jobb, musik och startups i Berlin

Efter förra veckans föreläsning på Testdagen på Operaterassen hoppade jag och Hoa på planet till Berlin, där vi nu varit i en dryg vecka för att jobba med både Hoa’s Tool Shop, den stora utbildningen i beteendeekonomi som vi gör åt ett försäkringsbolag just nu – och såklart lite andra Fabriken-projekt.

Eftersom Niklas i vanliga fall befinner sig i Göteborg och Arvid jobbar några dagar från Uppsala och jag och Hoa rätt ofta är på språng är det grymt att kunna sitta fokuserat tillsammans, under långa dagar och inte bli avbrutna av möten och andra åtaganden under en lite längre tid. Sen skadar det ju inte att kunna äta middag på uteserveringar längs kanalen i Neuköln i den näst intill tropiska värmen på kvällarna, och gå på Berghain och roliga events som Music Hack Day på helgerna. :D

En annan rolig grej med Berlin är att det finns en hel del webbstartups här, och faktiskt ett par som är grundade av svenskar – framgångsrika musiktjänsten Soundcloud och nystartade Readmill. Vi hade turen att vara i stan i fredags då min vän Henrik Berggren och hans Readmill-gäng hade sin stora house warming-fest, med flera hundra pers på innergården utanför deras kontor på Brunnenstraße. Helt klart en av veckans höjdpunkter! (Läs förresten Svenska Dagbladets artikel om Berlin som startupsstad i allmänhet och Readmill i synnerhet)

Nedan lite bilder från vårt basecamp och kontor – en finfin lägenhet precis vid kanalen på Liberdastraße!


Created with Admarket’s flickrSLiDR.