“Jag har aldrig en färdig idé och saknar helt absoluta principer”

Mitt jobb på Fabriken är att prångla ut idéer vid det löpande bandet. På bloggen kommer det att dyka upp lite olika grejer: texter om min vardag som psykologstudent på Stockholms Universitet, ofärdiga föreläsningsidéer, och allt som (enligt mig) rör sig i gränslandet mellan popkultur och psykologi.

För en vecka sedan var jag på middag. En av gästerna ville beskriva en person på hennes arbetsplats som enligt källan betedde sig som att hon var “hopplöst ung” . Jag kunde inte låta bli att fråga vad som kännetecknar de här hopplöst unga personerna som jag så ofta hör talas om.

– Jo, sa middagsgästen, den här tjejen kommer till jobbet varje dag med en ny idé som hon fullkomligt förälskat sig i. Varje dag kastar hon sig in i ett nytt projekt och hon kan aldrig sitta still.

Jag satt tyst och tänkte.

Det är mig hon pratar om. Jag har aldrig en färdig idé, inga färdiga texter och saknar helt absoluta principer. Varje dag hittar jag en ny bok, teori eller terapiform som får det att pirra i magen på mig. Och om ni ser mig sitta still någonstans så är det förmodligen för att jag sover (något jag företrädesvis gör sittandes och inte sällan offentligt).

Snart kommer första riktiga inlägget! och hey, ha en fin kväll.

Och nu, listor!

Fem bloggar jag gillar att läsa denna vecka:
1. Cognitive Daily
2. Neurophilosophy
3. Isobels text och verkstad
4. Mosskin.se
5. Weird Science

Mest lyssnade artister på Ipoden:
1. Bon Iver
2. Roots Manuva
3. Magnetic Fields
4. The Game
5. Hello Saferide

5 svar till ““Jag har aldrig en färdig idé och saknar helt absoluta principer””

 1. John skriver:

  Åh, The Game, han är så knäpp – men jag älskar honom! Till och med nya singeln med Ne-Yo, som jag tänkte bara skulle vara übercheesy!
  http://smokingsection.uproxx.com/TSS/?p=17973

 2. Sandra skriver:

  Åh! Det ser vi fram emot. Schizad (får man säga så bland psykstudenter?) musiksmak bådar gott!

 3. Linda skriver:

  Haha, schizad musiksmak, du har rätt Sandra. Och man får skoja med psykstudenter. De går ändå alla och grunnar på vilken diagnos de själva har just vecka 51. Men när jag inte trixar med listorna ser det ut ungefär sådär. Hiphop för träning och inte-så-flexibelt-morgonhumör och pop för allt annat.

 4. John skriver:

  Sandra> Det får man absolut, bara man har koll på att schizofreni inte har något som helst med dissociativ identitetsstörning (multipel personlighet), hihi!
  Saxat från Wikipedia:
  “Det första dokumenterade fallet av detta missförstånd är i en artikel från 1933 av poeten T.S. Eliot[3].”

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Dissociativ_identitetsstörning

 5. Sandra skriver:

  Haha. Fan. Jag som studerat psyk i en termin. Dåligt. Dåligt.

  Hur diagnostiserar ni det här?

  http://open.spotify.com/user/sandibell/playlist/6Nz0jGlMKcsS06gVIlZnPF

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.