Iterapi: Recension av Optimism Online

Så funkar den:

Exakt vad är det som gör att du ibland är glad, energifylld och frisk – och ibland sjuk och nedstämd? Med Optimism Online kan du registrera hur du mår – både fysisk och psykiskt – och se vilka faktorer som har störst betydelse för din hälsa. Se om psykologens råd att meditera eller läkarens att dricka mycket vatten faktiskt gör skillnad!

Johns upplevelse:

Tjänsten är från början tänkt som ett verktyg i en depressionsbehandling, så det tar lite tid att anpassa den med mer generella hälsofaktorer. Men när det väl är gjort går det smidigt att fylla i antingen från sajten eller med iPhone-appen. Lika lätt är det att ta fram rapporter som garanterat genererar en guldstjärna vid nästa psykolog- eller läkarbesök. Priset är högt – men för mig är det värt en investering. Jag har aldrig provat något verktyg som gör det så tydligt hur fysisk och psykisk hälsa samspelar. Ramlösa-flaskan i kylen på kontoret är ett kvitto på att också registrering och beteendeförändring hänger ihop!

Pris: 300 kr (prova gratis i två veckor)

Vetenskaplighet: 9

Lätt att komma igång: 4

Användarupplevelse: 8

Upplevd effekt: 8

Totalbetyg: 7


Text: John Airaksinen
Publicerades ursprungligen i Modern Psykologi

4 svar till “Iterapi: Recension av Optimism Online”

 1. James skriver:

  Tack så mycket för era vänliga recension! James Bishop
  (Utvecklare).

 2. John Airaksinen skriver:

  Thank you for a nice app James! I actually printed some reports from the app and brought to my doctor after I wrote this review, she was really pleased and impressed that I could show her real data that she could base her judgement on, not just my sketchy recollections of my health the past few weeks! I did not receive a gold star from her though ;)

 3. James skriver:

  You need to take the gold star with you and make the suggestion. :)

 4. John Airaksinen skriver:

  Haha yes, I’ll definitely do that next time!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.