Iterapi: Recension av Mindfulness Meditation

Så funkar den:

Nu behöver du inte åka på buddhistiska meditationsläger eller gå i modern KBT-terapi för att prova på medveten närvaro. Med iPhone-applikationen Mindfulness Meditation kan du ta en femminuters paus på jobbet, sluta ögonen och genom hörlurarna bli vägledd genom en enkel meditationsövning. Det är förvånansvärt svårt att vara stressad när man tvingas styra sin hela uppmärksamhet till andningen!

Johns upplevelse:

Ett stort plus är att jag inte behöver känna mig som en hippie när jag startar applikationen – designen är sober, modern och helt fri från new age-estetik. Övningarna kunde varit mer varierade, och applikationen hade kunnat påminna om att slå på iPhonens “flygplansläge” så att man slipper bli uppringd mitt under meditationen. Men det är småsaker – en applikation som gör meditation till en del av min digitala vardag måste gillas!

Pris: 15 kr

Vetenskaplighet: 8

Lätt att komma igång: 9

Användarupplevelse: 7

Upplevd effekt: 8

Totalbetyg: 8

Ingen iPhone? Ladda ner en gratis medveten närvaro-övning som du kan lägga in i telefonen eller mp3-spelaren här!

Om du känner till någon app som har kopplingar till psykologi och forskning så får du gärna nämna detta i kommentarsfältet här nedan. Vi letar ständigt efter nya digitalaverktyg som vi kan recensera så alla tips är välkomna!

Text: John Airaksinen
Publicerades ursprungligen i Modern Psykologi