Hur intelligent är du?

Vi håller precis på att jobba på en artikel om intelligens – och nu dök det här upp också! Några studenter vi föreläste för på KI gör en studie där de jämför det traditionella intelligenstestet Ravens matriser med de nyare webbaserade testen som Cut-e (där allas vår Oskar ju jobbar!) erbjuder. Ska bli sjukt spännande och se hur väl de korrelerar!

Hur som helst, om du är intresserad av att få din intelligens mätt på ett vetenskapligt sätt är det bara att kolla in Facebook-gruppen och anmäla ditt intresse!

Ett bra resultat är ju ett gott argument vid en anställningsintervju – och ett mindre bra resultat, tja det är väl bara att glömma – och kanske testa fram andra styrkor hos dig själv med till exempel VIA Survey of Character Strengths som finns på Martin Seligmans sajt? Eller kanske börja köra Lumosity?

Av: John Airaksinen

Ett svar till “Hur intelligent är du?”

  1. Oskar Henrikson skriver:

    Ja, sedan ska man ju komma ihåg att intelligens förutspår arbetsprestation för att det underlättar vid inlärningen av nya arbetsuppgifter. Det går ju fortfarande att träna 10 000 timmar för att bli riktigt grym på något! https://www.psykologifabriken.se/om-10-000-timmar-kan-du-vara-nasta-bill-gates/

    Sedan finns det ju en del som talar för att intelligens går att träna:
    https://www.psykologifabriken.se/hjarntraningens-revansch/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.