Fabriken drar till Ljusterö för 24 h presentation

Inspirerade av formatet på 24 Hour Business Camp testar Psykologifabriken i helgen att mangla presentationer under 24 timmar på Ljusterö! 24 Hour Presentation Camp är den här gången i miniformat för oss själva, men om det funkar bra kommer vi köra det igen – och bjuda in många fler. Jag frågade Fabrikens Rebecca Andersson (som ju också arrangerade coola casetävlingen Uppdrag 24) vad det egentligen är vi ska göra i helgen!

Vad är 24 Hour Presentation Camp?
– Fyra av Psykologifabrikens medarbetare drar till skärgården över helgen för att under 24 timmar utbyta idéer kring och hårdträna sig i presentationsteknik. Tanken är att i en kreativ och avkopplande miljö laborera med pedagogiken i befintligt föreläsningsmaterial och att skapa ett tillfälle att dela med sig av sina bästa grepp till varandra. Vi har en spelledare, jag, som ansvarar för att processen under de 24 timmarna. Allt för att vi ska få ut så mycket som möjligt av att samlas under helgen.

Vad ska de 24 timmarnas arbete resultera i?
– Att våra föreläsningar blir ännu vassare, ännu mer inspirerande och ännu mer åhöraranpassade. Att idéer till nya föreläsningar eller workshops tas fram och testas. Att vi genererar produktbeskrivningar till sajten som hjälper uppdragsgivare att tydligare se vad vi kan erbjuda. Att vi börjar planering av en hel dag då vi bjuder in till föreläsningar, workshops och andra aktiviteter i Psykologifabrikens anda. Helt enkelt 24 timmar med syfte att göra oss sanslöst förberedda att ge grymma presentationer!

Vilken av de 24 timmarna ser du mest fram emot?
– Jag har bland annat planerat in att vi ska träna på frågeteknik och hur man kan hantera oföutsedda situationer, till exempel besvärliga personer i en publik. En av oss får presentera delar av sitt föreläsningsmaterial medan övriga rollspelar personer i publiken, som den sluge som frågar en om saker de redan vet eller eftersläntaren som tar fokus ifrån dig och presentationen. Jag ser också fram emot att få utveckla idéer till en tre timmars workshop jag ska hålla i vår för unga, kvinnliga entreprenörer. Och så vill jag lära mig av Hoa att kunna ta in en medarbetare i direktsändning under mina föreläsningar!