En stor vecka – i gymnasieungdomarnas händer

Jag överlät min föregående vecka till eleverna på SMID-programmet på Rekarnegymnasiet i Eskilstuna, som under Hoas föreläsning om stress och återhämtning gavs lov att rodda om i mitt schema. Som tur var, var ni inte gränslösa. Och den viktigaste händelsen som gick under pseudonymen ”Konferens” i kalendern, onsdag kl 15-20, lämnades orörd.

Veckan som gått har varit vanvettigt bra! SMID:arna planterade in tre nya aktiviteter i min kalender med fokus på träning och skönt häng med vänner, i linje med mina värderade riktningar.
Första aktiviteten blev en långfika hemma hos mig med min studiegrupp sedan 2,5 år tillbaka – Kristian, ”Walle” & ”Bosse”. Jag var sjuk och fick ställa in alla den dagens aktiviteter – tentan i testkunskap, egenterapin (psykologstudenter går som en del av sin grundutbildning 50 timmar hos en psykoterapeut) och genrepet av Soundtrack of your life på Uppsala stadsteater. Men, eleverna på SMID trogna behöll jag tveklöst fikan ni planerat in. På bilden ser ni istället för grabbarna grus resterna av vårt fika – sesamkakor, kiwi, apelsin & vinterte.

Så nästa aktivitet. Upp fredag morgon kl 7 för morgonpromenad. Inte löprunda som ni hade bestämt med tanke på den envisa feberyran. Det här brottet mot min normala morgonrutin– vakna, kolla mail/läs tidningen, ät frukost, till skolan – blev ett sätt att slå av autopiloten, det vill säga ett oreflekterat handlande och istället agera mer medvetet närvarande. Belöningen, som ju är viktig för en som jag som tillhör Nintendogenerationen, kom redan efter en halvtimmes febrigt flåsande i form av nybakta råg- och linfröbullar på ett konditori i Uppsala. Lördag kväll blev det jambalya med vänner & senare Loney Dears spelning på Debaser Medis. Under Earth Hour därför de levande ljusen på bilden. Så vackert.

Som sagt en sanslöst bra vecka! Till saken hör helt visst, och det är den händelsen jag refererar till ovan, att jag i onsdags under pompa och ståt fick ta emot utmärkelsen Årets Uppsalastudent 2009 något jag knipit tyst om i flera veckor och alltså även när jag direktsändes på Hoas föreläsning på projektorskärmen i måndags. Därför tilltaget av en pseudonym.
Jambalaya för övrigt är ett läckert recept på paellaliknande vegetarisk gryta. Den svänger vem som helst ihop på en kvart så här!

Av: Rebecca Andersson