Appen som får dig att tänka på allt du går miste om

Att tänka på allt vi går miste om när vi gör val kanske inte är det mest upplyftande. Däremot är det ett väldigt effektivt knep för att undvika att fatta dåliga beslut. Precis som det mesta nuförtiden så finns det en app för just detta.

I augusti så fick jag chansen att träffa min husgud Dan Ariely (detta är något jag gärna skryter om). Dan pratade mycket om just Opportunity Cost, ett fenomen jag skrivit om här. När vi gör val så finns det alltid vissa saker som vi går miste om som en följd av just detta val. En av Dans kollegor på Duke University har nu skapat en Iphone-applikation som påminner oss om dessa förluster. När du står inför ett köp så kan du snabbt plocka upp appen, knappa in priset för det du är på väg att köpa och snabbt få en lista på saker du skulle kunna köpa istället. Kolla in bilderna här ovan eller gå direkt till appen (som är gratis) för att få en bättre uppfattning.

Som vissa av er redan vet så är jag ett stort fan av digitala verktyg som hjälper till att förändra beteenden. Ni får gärna ta en titt på vår app som just är till för att underlätta och mäta beteendeförändring.