Aktiv Ungdom stärkta av positiv feedback

Aktiv Ungdom är en ideell organisation som arbetar för att våra unga ska ha en stimulerande och utvecklande fritid. Sedan 1976 har de genom sin föreningsverksamhet erbjudit barn och ungdomar en mängd av olika aktiviteter — alltifrån kampsport till teater. Aktiv Ungdom finns i hela Sverige, i sju olika distrikt, och i våras fick jag äran att göra en teaminsats med deras eminenta förbundsordförande Carina Philipson Caritz och hennes team. Såhär gick det!

Varför valde Aktiv Ungdom att genomföra en teaminsats?

När vi såg erbjudandet om en teaminsats blev vi intresserade för att det verkade som en möjlighet för oss som jobbar ute i distrikten att få lära känna varandra bättre och jobba fram en teamkänsla. Vi såg Psykologifabrikens teaminsats som ett verktyg för det!

Hur var det att göra teaminsatsen?

Jätteroligt – det är vi alla som har varit med på teaminsatsen överens om! Det är så kul att få feedback och höra allas olika åsikter och att på så sätt också få lära känna mina kollegor bättre.

Vad var mest utmanande med teaminsatsen?

Det som var mest utmanande tyckte jag personligen var att det var svårt att få höra människor prata om mig, även när det bara har handlat om positiv feedback.

Vad var roligast med teaminsatsen?

Det här med att göra träningstipsen både under workshopen med dig och ihop med teamet. Till exempel att tänka tillbaka på ett lyckligt minne eller få veta tre saker som varit bra idag. Det har varit mycket glädje och vi har skrattat väldigt mycket. Något annat roligt är att en kollega som tidigare har varit osäker på om hen vill jobba kvar hos oss kommer att stanna nu – tack vare teaminsatsen! Och om det inte är ett kvitto på hur bra insatsen har varit för oss vet jag inte vad som är?! Till er som funderar på att göra en teaminsats med Psykologifabriken — fundera inte längre, boka in!

Vad har du lärt dig?

Mycket! Särskilt hur viktigt feedback är och hur lätt det kan vara att glömma bort att ge feedback i självklara situationer. Jag bär med mig vikten av feedback i mina framtida formuleringar bland annat.

Hur tar ni med er teaminsatsen vidare i ert arbete?

Vi som gjorde teaminsatsen kommer att ha en gemensam fika varannan vecka tillsammans med några fler personer. Alla fyra kommer att ha ansvar för att vi gör ett träningstips på varje fika. Jag kommer också ha onboarding med nyanställda och där kommer vi absolut att använda oss av Habitud i introduktionsutbildningen!

Aktiv Ungdom lyckades öka sitt resultat på vår kartläggning och Carina och hennes team kommer alltså att fortsätta med den psykologiska träningen — både i befintliga team men också med nyanställda. Dessutom med glädje! Är du också intresserad av att göra en teaminsats med oss på Psykologifabriken? Kontakta oss!

AKTIV UNGDOM. Teamet gör olika träningstips från Habitud under en workshop.