30 videoklipp, 50 känsloord – och entré för en ny figur!

John och Linda får foto- och filmuppdrag av psykologen Oskar.

Efter 30 videoklipp och 50 känsloord är det dags att för mig och Linda att lämna kommentatorsbåset och bli lite mer aktiva i 100 känslor. Det vi tycker är allra roligast är ju att prova på att använda psykologi i vår vardag – så nu är det dags att se vad man faktiskt kan ha för nytta av banken av känsloord och övningarna i Anna Kåvers bok!

Till vår hjälp har vi Psykologifabrikens psykolog Oskar Henrikson – som kommer att ge oss uppdrag, följa upp dom i eftersnack och dessutom ibland dyka upp och kommentera videoklipp! För så klart kommer vi inte sluta att välja, kommentera och snacka psykologi utifrån videoklipp vi blir berörda av på något sätt! Se en liten presentation av Oskar ovan.

Första uppdraget är till synes simpelt: Oskar tyckte att det var lite fånigt att vi i introklippet till 100 känslor bara skrev ner i efterhand vad vi känt under en helg – så nu är det dags att börja registrera i stunden. Under en dag ska vi hålla koll på våra känslor – och dessutom fota eller filma situationen! Misstänker att det kommer ta ett tag innan jag inte känner en viss pinsamhet bara av att ta fram telefonen och börja filma mig själv ute på stan… Resultatet av uppdragen redovisas så klart här på 100 känslor!

Här är förresten alla 50 känsloorden vi använt hittills:
aggressivitet, beslutsamhet, betagenhet, beundran, eufori, fientlighet, frustration, förakt, förnöjsamhet, förtjusning, förtrollning, förvissning, glädje, gripenhet, grämelse, hysteri, hånfullhet, hänryckning, indignation, irritation, leklust, lycka, lättnad, medkänsla, mod, nervositet, njutning, nyfikenhet, nyförälskelse, pinsamhet, revanschlust, samhörighet, samvetskval, scenskräck, skadeglädje, skam, sorglöshet, stolthet, sympati, tillfredsställelse, tvekan, upprymdhet, upprördhet, ursinne, vemod, ånger, överlägsenhet, överraskning, överrumpling.

Av: John Airaksinen

4 svar till “30 videoklipp, 50 känsloord – och entré för en ny figur!”

 1. John skriver:

  Haha, det blev en intressant dag… Pinsamhet i blomsterhandeln bland annat :)

 2. Rebecca MW skriver:

  Det är jättekul att ni gör det här projektet! Det är underhållande och givande. Ni har verkligen lyckats skapa något speciellt med den här sajten överhuvudtaget. Grymt bra jobbat!!

 3. John skriver:

  Tack Rebecca!! Fortsätt gärna kommentera saker du gillar & inte gillar så hjälper du oss att bli bättre. Hela projektet är ju ett utforskande – så vi behöver alltid feedback!

 4. Oskar Henrikson skriver:

  ah, va kul att höra! Det värmer! Tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.