Vi vill nå flourishing

Nu vill jag ta tillfället att berömma Psykologifabriken. Ni läsare vet vid det här laget en del om oss. Valbloggen är sedan länge en av de största källorna i Sverige till kunskap om beteendeekonomi. I Lyckolabbet lär du dig hur du kan använda dig av positiv psykologi. Psykologen Oskar har gett värdefulla tips på hur arbetslivet kan göras bättre. Alexander är en av de ledande i landet på produktivitet. Utöver det ger vi ofta tips på smarta tjänster, inspirerande böcker eller kul experiment på bloggen Experimentfabriken.

Det slog mig nu att de alla hänger samman. Gemensamt för dem är att psykologin ska göras rolig, begriplig och användbar. Vi vill hjälpa människor till flourishing – att blomstra.

Jag läste en bra bok för några månader sedan. I Give and Take beskriver Adam Grant hur framgång, både på arbetsplatsen och i privatlivet, bygger på att du ger mer än du tar. Att bete sig generöst och hjälpsamt är ett klassiskt tips från positiv psykologi för att öka sitt eget välmående. För att människor ska kunna blomstra. Adam Grant visar hur det sprider ringar på vattnet.

Give and Take har blivit en succé och kan ses som en del av en växande trend. Att använda positiv psykologi i organisationer. Martin Seligman, Michael Norton och Dan Ariely är bara några av de som väver samman positiv psykologi, beteendeekonomi och tillämpar det i människors vardag.

Detta passar självklart Psykologifabriken utmärkt. Till exempel kan du ta del av kunskaperna från Give and Take, alldeles gratis, via vår tjänst Daily Bits.

Här på Valbloggen kommer vi under kommande veckor fokusera på just detta. Hur kunskaper från beteendeekonomisk forskning kan användas för att nå flourishing.

  • Vi lär oss att använda priming för att mana fram positivt beteende.

  • Vi lär oss att olika typer av framing påverkar motivationen

  • Vi lär oss om förhållandet mellan pengar och positivt beteende

Det kommer att bli spännande (och ibland lite obekväma) lärdomar. Häng med!

Ta del av lärdomarna från Give and Take alldeles gratis.

Du kan göra vardagen enklare, effektivare och bättre för människor. Vill du veta hur? Kontakta Beslutsbyrån.